top of page
HCM Joulunavaus Facebook & Instagram Feedikuva.png

Helsingin Joulunavausta vietetään lauantaina 19.11. loisteliaan paraatin sytyttäessä Aleksin valot!
 

Aiemmista vuosista poiketen, erillistä avajaistapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna Senaatintorilla, mutta paraatikulkueesta tulee sitäkin isompi ja loisteliaampi!

 

Paraatiin osallistuu yli 300 ihmistä ja toistasataa eläintä!

Helsingin joulunavauksen paraatissa marssivat tänä vuonna talviset sirkushahmot ja tanssiryhmät perinteisten koiraryhmien, vintage-paloautojen ja tontturyhmien rinnalla.

 

Yksi näyttävimmistä kokonaisuuksista tulee olemaan Tivoli Sariolan ja Sirkus Finlandian TsigaBoom! -tapahtuman hahmojen osallistuminen kulkueeseen. Mukana on myös Helsingin Kaupunginteatteri 

Saiturin joulu -näytelmänsä hahmoilla!

 

Paraatissa nähdään myös Linnanmäen Sirkuskoulu, Tanssipiste Loisteen Lumikuningatar -ryhmä, Sairaala Klovnit, Samba Sinestesian rumpuryhmä sekä Panimohevoset.

 

Snellmanninkadun ala-asteen lapset osallistuvat myös jo perinteisesti kulkueeseen, kuten myös useita eri koiraroturyhmiä omistajineen: broholmerit, bassetit, dalmatialaiset sekä ihanat kultaiset noutajat!

Paraatin kärjessä kulkee luonnollisesti joulun odotetuin vieras, joulupukki suoraan Korvatunturilta!. Myös pormestari Vartiainen osallistuu kulkueeseen ja tämän lisäksi hän lähettää kaupunkilaisille videotervehdyksen, Linkki pormestarin tervehdykseen.

Aleksanterinkadun upeat jouluvalot sytytetään asteittain jouluparaatin lähtiessä liikkeelle, ota ajoissa hyvä paikka katujen varsilta ja tule mukaan nauttimasta tunnelmasta. Joulun odotus alkaa tästä!

 

DSC_9046.jpg

Paraati lähtee liikkeelle Senaatintorin kupeesta n. klo 16.00 ja kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle, josta se jatkaa Pohjoisesplanadia pitkin Unioninkadulle ja sieltä päättyen takaisin Senaatintorille.

Seuraa tapahtumasivuja täältä

paraatikuva.jpg

Suomen ensimmäistä joulunavausta vietettiin v. 1949 Helsingin Aleksanterinkadulla. Alueen kauppiaat loivat valoa yli 4000 valokoristeella sekä Aleksia pitkin kulkevan paraatikulkueen voimin sodasta toipuville suomalaisille. Perinne on jatkunut siitä alkaen – ja nyt lauantaina 19.11. vietetään Helsingin Joulunavausta jo 74. kertaa kauppiasyhdistyksen perinteen innoittamana.

joulukuva.jpg
bottom of page