top of page
Helsingin Joulunavaus FB_kansi.png

Joulukausi avataan Helsingissä lauantaina 18.11.2023 jo 75. kertaa!

HCM LOGO_edited.png

Helsingin ydinkeskustan elinvoimaa rakennetaan yhdessä

Valtakunnallisen elinvoimatutkimuksen tulokset osoittavat, että Helsingin keskusta painii samojen ongelmien kanssa kuin suuri osa kaupunkikeskustoista globaalistikin.

 

Nyt on aika muistuttaa siitä, että Helsingin keskusta on aina ajankohtainen ja siksi siellä on myös monta syytä viettää enemmän aikaa. Ihmiset tekevät kaupungin ja mitä useammin kohtaamme toisiamme kaupungin ytimessä, sitä elävämpi siitä tulee.

Helsingin seudun kauppakamari, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Kaupan liitto, Helsingin Yrittäjät ja Helsinki City Markkinointi ry sekä useat yritykset vetoavat Helsingin kaupunkiin, että kaupunki ottaisi yritykset aidosti mukaan ydinkeskustan kehittämishankkeisiin. 

HCM LOGO_edited.png

Helsingin ydinkeskustan suunnittelusta puuttuu kokonaisnäkemys ja yritysten ääni

HCM LOGO_edited.png

Helsingin ydinkeskustan elinvoima riippuu sen saavutettavuudesta

Keskustelu Pohjois- ja Eteläesplanadin muuttamisesta yksikaistaisiksi on jatkunut vilkkaana. Esplanadien jalkakäytävien leventämistä on perusteltu muun muassa sillä, että kävelijöiden ja osin myös pyöräilijöiden määrän kasvu lisäisi ydinkeskustan yritysten myyntiä.

HCM LOGO_edited.png

Esplanadin alueen kävelykeskustan suunnittelu etenee hätiköidysti

Helsingin ydinkeskustan elinkeinoelämän toimijat vastustavat Pohjoisesplanadin ja Eteläesplanadin muuttamista yksikaistaisiksi. Muutoksen pelätään vaikuttavan kriittisesti liiketoimintaan, joka toipuu yhä koronan seurauksista ja kärsii keskustan suurista katutöistä

Kamppi.png
HCM LOGO_edited.png

Kauppakeskus Kamppi on liittynyt Helsinki City Markkinoinnin jäseneksi

”Haluamme työskennellä yhdessä alueen toimijoiden kanssa, sillä niin pystymme lisäämään Helsingin keskustan vetovoimaa tehokkaammin kuin yksinämme. Houkutteleva, vilkas ja viihtyisä keskusta on meidän kaikkien etu”, kauppakeskusjohtaja Tiina Fågel sanoo.

Toimintasuunnitelma 2022–2023

HCM LOGO.png

HCM:n vuosikokouksessa määritelty uuden toimintakauden (alk. 1.2.2022) toimintasuunnitelmat.

 

HCM on mukana uusissa ydinkeskustaa kehittävissä ja elävöittävissä hankkeissa, joista tulemme tiedottamaan kevään aikana kanavallamme.

 

Rakennetaan yhdessä elinvoimaista ydinkeskustaa!
 

Unknown.jpeg

Elinvoimalaskenta-tutkimus,

kevät 2022

Juuri julkaistun tutkimuksen (All In - Elinvoimalaskenta perustuu Elävät Kaupunkikeskustat ry:n menetelmään) mukaan KAUPUNKIKESKUSTOJEN elinvoima hiipuu edelleen, mutta jyrkin lasku on taittunut.

 

Uusimmassa keskustojen elinvoimamittauksessa selvisi myös, että kauppojen vähentyessä ravintolat säilyttivät yllättävän hyvin asemansa pandemiasta huolimatta.

ezgif.com-gif-maker.jpg

Joulukausi avattiin valtakunnallisesti Helsingissä lauantaina  27.11.2021

Tänä vuonna tapahtuma pääsi palamaan muutoin perinteiseen muotoonsa livetapahtumaksi, jonka päätteeksi Aleksanterinkadun jouluvalot sytytettiin ja jouluparaati kiersi ydinkeskustaa.

 

Itse avajaistapahtuma oli tänä vuonna kaksipäiväinen Rovaniemen kaupungin ja Joulupukin esikunnan viikonloppuvierailun kunniaksi.
 

Näyttökuva 2021-6-8 kello 21.45.31.png

Millainen on Helsingin ydinkeskustan tulevaisuus?Mitä vastaa Helsingin seuraava pormestari?

Kuntavaalien alla Downtown Helsinki lähti kysymään ydinkeskustan elinvoimasta jokaiselta 11 pormestariehdokkaalta.

Yleisten maalailujen sijaan ehdokkaita haastettiin esittämään konkreettisia aloitteita ja linjauksia siitä, mitä lähtisi ajamaan, jos pormestaripestin saisi.

Helsingin keskustan ravintolat säilyttivät asemansa koronapandemiasta huolimatta

Tänään julkaistu Elävät Kaupunkikeskustat ry:n vuosittainen elinvoimalaskenta kertoo, että Helsingin keskusta-alueen elinvoima on laskenut hieman edellisvuodesta.

 

Ottaen huomioon, miten suuresti koronapandemian vaikutukset ovat kohdistuneet nimenomaan kaupunkien keskustoihin, laskua voidaan pitää kuitenkin yllättävän pienenä. Ravintoloita on lähes yhtä paljon kuin vuosi sitten, mutta myymälöiden määrä on laskenut

 

visu_final.png

Joulukausi avataan valtakunnallisesti Helsingissä sunnuntaina 22.11.2020

Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

 

Helsingin joulukausi avataan Senaatintorilla uudistuneen konseptin mukaisesti sunnuntaina 22.11.2020, kun Tuomiokirkon portailla nähdään eri tähtiartistien jouluisten musiikkiesitysten lisäksi elokuvamainen tarina siitä, kuka oikein mahtoi sytyttää joulukadun valot tänä vuonna? Tapahtuma striimataan useiden kanavien kautta, jolloin siihen voi osallistua vaikka omalta kotisohvaltaan käsin. 

IMG_6473-02.jpeg

Suomen ensimmäisen keskustatekokilpailun voitti Helsingin Senaatintorin kesä/ jättiterassi-hankkeellaan.

Valtakunnallinen Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry avasi huhtikuussa kilpailun vuoden 2020 keskustateosta Suomessa. Keskustateoksi etsittiin uusia ja älykkäitä, sekä virkeitä käytäntöjä innostamaan kaikkia Suomen kaupunkien keskustankehittäjiä. Avainsanoina olivat vaikuttavuus ja talousvaikutukset. Tärkeintä oli ennen kaikkea löytää hyviä tekoja ja esimerkillisiä käytäntöjä ”matalallakin kynnyksellä”.

20200917_152045.jpg

Downtown Helsinki

aamupäiväseminaari

HCM tarjosi jäsenistölleen sekä kaupungin kehittämisestä kiinnostuneille seminaarin 17.9. Helsingin Sofiassa, jossa kuultiin puheenvuoroja kaupan, liikkumisen ja kulttuurin sekä kaupunkielämän näkökulmista.

 

Seminaarin alussa julkistettiin myös uusien kyselytutkimusten tulokset liittyen ydinkeskustan elinvoimaan koronakevään ja -kesän jälkeen. Kokosimme yhdelle sivulle sivulle kuvia ja aineistoja tapahtumasta. Sivun pääset katsomaan alla olevasta napista.

bottom of page