Millainen on Helsingin ydinkeskustan tulevaisuus?
Mitä vastaa Helsingin seuraava pormestari?

Kuntavaalien alla Downtown Helsinki lähti kysymään ydinkeskustan elinvoimasta jokaiselta 11 pormestariehdokkaalta. Yleisten maalailujen sijaan ehdokkaita haastettiin esittämään konkreettisia aloitteita ja linjauksia siitä, mitä lähtisi ajamaan, jos pormestaripestin saisi.

Näyttökuva 2021-6-8 kello 21.45.31.png

Helsingin keskustan ravintolat säilyttivät asemansa koronapandemiasta huolimatta

Tänään julkaistu Elävät Kaupunkikeskustat ry:n vuosittainen elinvoimalaskenta kertoo, että Helsingin keskusta-alueen elinvoima on laskenut hieman edellisvuodesta.

 

Ottaen huomioon, miten suuresti koronapandemian vaikutukset ovat kohdistuneet nimenomaan kaupunkien keskustoihin, laskua voidaan pitää kuitenkin yllättävän pienenä. Ravintoloita on lähes yhtä paljon kuin vuosi sitten, mutta myymälöiden määrä on laskenut

 

visu_final.png

Joulukausi avataan valtakunnallisesti Helsingissä sunnuntaina 22.11.2020

Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

 

Helsingin joulukausi avataan Senaatintorilla uudistuneen konseptin mukaisesti sunnuntaina 22.11.2020, kun Tuomiokirkon portailla nähdään eri tähtiartistien jouluisten musiikkiesitysten lisäksi elokuvamainen tarina siitä, kuka oikein mahtoi sytyttää joulukadun valot tänä vuonna? Tapahtuma striimataan useiden kanavien kautta, jolloin siihen voi osallistua vaikka omalta kotisohvaltaan käsin. 

IMG_6473-02.jpeg

Suomen ensimmäisen keskustatekokilpailun voitti Helsingin Senaatintorin kesä/ jättiterassi-hankkeellaan.

Valtakunnallinen Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry avasi huhtikuussa kilpailun vuoden 2020 keskustateosta Suomessa. Keskustateoksi etsittiin uusia ja älykkäitä, sekä virkeitä käytäntöjä innostamaan kaikkia Suomen kaupunkien keskustankehittäjiä. Avainsanoina olivat vaikuttavuus ja talousvaikutukset. Tärkeintä oli ennen kaikkea löytää hyviä tekoja ja esimerkillisiä käytäntöjä ”matalallakin kynnyksellä”.

20200917_152045.jpg

Downtown Helsinki

aamupäiväseminaari

HCM tarjosi jäsenistölleen sekä kaupungin kehittämisestä kiinnostuneille seminaarin 17.9. Helsingin Sofiassa, jossa kuultiin puheenvuoroja kaupan, liikkumisen ja kulttuurin sekä kaupunkielämän näkökulmista.

 

Seminaarin alussa julkistettiin myös uusien kyselytutkimusten tulokset liittyen ydinkeskustan elinvoimaan koronakevään ja -kesän jälkeen. Kokosimme yhdelle sivulle sivulle kuvia ja aineistoja tapahtumasta. Sivun pääset katsomaan alla olevasta napista.