Helsingin Joulunavauksen Ikkunapolku 

Jouluinen Ikkunapolku Helsingissä

Aleksanterinkadulta ja sen lähiympäristöstä löytyy

jouluinen Ikkunapolku, jota pääsee kiertämään omassa tahdissa ja nauttimaan joulun tunnelmasta.

Osasta alueen toimijoiden ikkunoista voi seurata jouluparaatista karanneiden eläinhahmojen jouluvalmisteluja. Ikkunapolku avattiin Joulukauden avajaispäivänä su 22.11. ja Ikkunapolun asetelmat ovat nähtävillä aina ke 30.12. asti. (Stockmannin ikkuna sulkeutuu jo 28.12.)

 

Oheisesta Ikkunapolku-kartasta voi katsoa tarkemmin, mistä eläinhahmojen asetelmat löytyvät, sekä niihin liittyvät tarinat, joista löydät vastaukset ikkunoissa esitettyihin kysymyksiin.

Täältä voit seurata joulunajan ilmoittelua:

Facebookista

Instagramista

Jouluisen ikkunapolun asetelmien tarina -"Eläinten salaiset yllätykset"

kartta_final.png

1. Stockmannin tavaratalo

Mannerheimintie 1, Aleksanterinkadun kulman lähellä

 

Mäyrä on kutsunut koolle naapurinsa, koska sillä on näille ja muille eläinmaailman ystäville Tärkeää Asiaa. Yhdessä lähetetään kirjeitä, joiden avulla kutsutaan kaikki valmistelemaan iloisia jouluyllätyksiä toisilleen. Jokainen voi tehdä sitä, mitä osaa ja minkä äärellä itse tykkää askaroida. Tärkeintä on osoittaa toisille, että ajattelee heitä ja välittää.

 

Mäyrä naputtaa kirjoituskonetta kiivaalla vauhdilla. Siili sulattelee sinettejä kirjekuorten kaunistuksiksi. Postimerkkejä painellaan piukasti kiinni. Kohta on kiire, sillä posteljooni Orava tulee pian keräämään päivän postit! Orava on aivan oivallinen työssään kirjeiden kiikuttajana, sillä se on nopea ja niin kovin ketterä.

2. Elisa kulma

Aleksanterinkatu 19

 

Pupun porukkaan kuuluu monenlaisia tyyppejä. He tulevat aina hyvin toimeen keskenään, mitä sitten puuhaavatkin. Yhteisellä pajalla on usein korjattu muiden eläinten rikkinäisiä esineitä, kuten vaikka potkuautoja ja silityslautoja.

 

Tänään rakennellaan uutta ja tekeillä on myös jouluyllätyksiä muille eläimille. Linnut saavat pönttöjä, joissa niiden koko perheen on hyvä elää. Kissalle sen sijaan on nakuteltu kaunis kello kaulanauhassa. Nopean puujunan taas saa Kilpikonna, koska kaverit ovat kuulemma hieman mumisseet, että häntä saa aina odotella, kun sählypeli olisi jo alkamassa.

3. Suomalainen Kirjakauppa

Aleksanterinkatu 15

Mustekala Mini leipoo jouluherkkuja eläinystävilleen Mummun kanssa. Mini on luonnostaan tosi hyvä vispaamaan ja Mummu on opettanut häntä miettimään mittasuhteita ja maustamista. Ja maistamista - siinä Mini on itse asiassa niin hyvä, että pikkuleipätaikinaa piti tehdä lisää…

 

Mummu tietää, että pöllöt ovat hassuina siemennäkkäriin, joten sitä tehdään monta pellillistä. Ketuille tehdään leipiä ja Pupun porukka saa pullaa. Herkulliset hunajakakkuset lähetetään tietysti Karhuvaarille. 

4. Ravintola Amarillo

Aleksanterinkatu 46

Sammakoillakin on salaisuus: ne ovat perustaneet bändin ja aikovat soittaa eläinkavereille sekä videoiden välityksellä että yhteisessä joulunodotuksen pihajuhlassa! Kuka koskaan kuvittelikaan, etteivät ne kykenisi kuin kurnuttamaan?

 

Sallin toiveesta oman bändin ohjelmistossa on rokkia; oikein kunnon ränttätänttää. Sulo on mielestään vitsikäs, kun kertoo muille orkesterin soivan sulosävelin. Kivoja soittimia on kovin paljon ja olisi hauskaa jos mukana olisivat myös pasuuna, patarummut ja pyykkilauta. Se, minkä sammakot kuitenkin eniten soisivat liittyvän mukaan soittoon viimeistään ensi vuonna on sello.

5. Kämp Galleria kauppakeskus

Mikonkatu 1, 1. krs. sisäkäytävä (nähtävillä aukioloaikojen puitteissa)

Koirien partio upottaa tassunsa paketoinnin parissa puurtamiseen. Koirat kietovat ja kihartavat, jotta kaikki niiden kaverit saisivat kivoja kääröjä. Nekku-pentua nukuttaa ja se menee hetkeksi nauttimaan koiranunta tarvikkeiden alle. Siellä se näkee unta jostakin sellaisesta, mikä olisi sen mielestä upea juttu, mutta aika vaikea panna pakettiin.

 

Onnistuimme kysymään unien haltijoilta, mikä se on ja kuulimme heiltä, että Nekku uneksii jalkapallosta. Nekusta olisi ihaninta, että kaikki maailman eläimet ja ihmiset voisivat iloisina pelata palloa yhdessä.

6. GLO hotel Kluuvi

Kluuvikatu 4

Eri eläimet ovat ahkeroineet valtavasti järjestääkseen hauskoja ja hyödyllisiä jouluyllätyksiä toisilleen. Kaikkia kultaisia kavereita ei kuitenkaan voida kohdata yhteisissä kemuissa. Niinpä lohikäärmeet ovatkin lupautuneet toimittamaan lähetykset joka oksalle ja onkaloon niille, joita ei tänä jouluna kohdata nokakkain, kärsäkkäin tai kuonokkain.

 

Lohikäärmeet saattavat näyttää leppoisilta, elleivät peräti laiskoiltakin. Mutta tietäisitpä, millä vauhdilla ne viipottavat rientäessään rekensä avulla kohti jokaista pesää ja paritaloa. Siinä rotvallit rytäjävät ja pensaat puhisevat. Eväikseen lohikäärmeet ovat tietysti varanneet soijanakkeja ja paussille pysähdyttyään ne sytyttävät yhdellä huokoisella henkäyksellä nuotion, jolla niitä grillaavat.

7. Torikorttelit

Katariinankatu 1

Kameleontti on väritaituri, joka askartelee koristeita ja kortteja lähettääkseen niitä toisten eläinten iloksi. Sen toiveena on, että niiden avulla jokainen voi somistaa oman pesänsä tai kotikolonsa jouluisen kauniiksi.

 

Entä mikä mahtaa olla kameleontin lempiväri? Kun kerran epelin itsensä väri muuttuu, samoin vaihtelee se, mistä väristä se eniten tykkää. Keväällä sen suosikki on keltainen, syksyllä yleensä sininen. Helmikuussa enimmäkseen harmaa, paitsi viikonloppuisin violetti. Tällä hetkellä kameleontin lempiväri on tietenkin joulunpunainen. Onnellista joulunaikaa ihan kaikille!