top of page
paakuva-normaali.jpg

Helsingin perinteistä Joulunavaus-tapahtumaa vietetään Senaatintorilla lauantaina 27.11.

Helsingin City Markkinointi ry:n järjestämä Helsingin Joulunavaus järjestetään tänä vuonna Senaatintorilla lauantaina 27.11. Aikaisimpina vuosina avajaisperinnettä on vietetty sunnuntaisin.

 

Tänä vuonna tapahtuma pääsee palamaan muutoin perinteiseen muotoonsa livetapahtumaksi, jonka päätteeksi Aleksanterinkadun jouluvalot sytytetään ja jouluparaati kiertää ydinkeskustaa. Itse avajaistapahtuma on tänä vuonna kaksipäiväinen Rovaniemen kaupungin ja Joulupukin esikunnan viikonloppuvierailun kunniaksi.
 

Senaatintori aukeaa yleisölle klo 15.00 alkaen. Virallinen ohjelmaosuus lavalta alkaa klo 15.30. Lavaohjelman jälkeen klo 16.30 upea ja värikäs Jouluparaati lähtee kiertämään ydinkeskustaa päättyen Kauppatorin kupeeseen, jossa Tuomaan Markkinat avautuvat samana päivänä.

Tapahtuma livestriimataan ja se on katsottavissa muun muassa HCM:n Youtube-kanavalla.

pexels-tapio-haaja-2311602.jpg

Suomen ensimmäistä joulunavausta vietettiin v. 1949 Helsingin Aleksanterinkadulla. Alueen kauppiaat loivat valoa yli 4000 valokoristeella sekä Aleksia pitkin kulkevan paraatikulkueen voimin sodasta toipuville suomalaisille. Perinne on jatkunut siitä alkaen – ja nyt lauantaina 27.11. vietetään Helsingin Joulunavausta jo 73. kertaa kauppiasyhdistyksen perinteen innoittamana.

Joulupukin Pop Up Paja Glasshouse Helsinkiin

Joulupukin virallisen kotikaupungin Rovaniemen Pop Up Paja rakentuu upeaan konseptiliike ja näyttelytila Glasshouse Helsinkiin (Aleksanterinkatu 13). Tila tarjoaa lapsille mahdollisuuden päästä tutustumaan Rovaniemen Joulupukin Pajakylän toimintaan, kuvauttaa itsensä Joulupukin kanssa ja kirjoittaa joulupostipisteessä toiveensa Joulupukin postilaatikkoon. Lisäksi on mahdollisuus kokea virtuaalinen vierailu Rovaniemen aitoon Pajakylään. Rovaniemen vierailun jälkeen Pop Up Pajassa järjestetään erilaisia tapahtumia lapsille ja lapsenmielisille 19.12. saakka.

 

 

Joulupukki ja ahkerat tontut ovat tavattavissa Joulupukin Pop Up Pajassa avajaisviikonloppuna. Sisäänkäynti Mikonkadun puolelta. Koronatodistus pyydetään näyttämään. 

 

Tonttujen puuhariihi postipisteellä, jossa voi kirjoittaa kortteja, tehdä piirustuksia ja sujauttaa ne punaiseen postilaatikkon toimitettavaksi Joulupukille.

 

Lauantaina 27.11. 

klo 12.00–14.30 

Sunnuntaina 28.11.

klo 12.00–15.00

klo 16.00–18.00

Maananatai 29.11.

klo 12.00–15.00

Tonttu ja joulupukki Santa Parkissa©Minna Pentti.jpeg

Joulupukin Pop Up Paja Glasshouse Helsinkiin

Santa is coming to Town!

Joulun alusviikoilla lapsille Joulupolku oheisohjelmineen

Helsingin ydinkeskustassa on useita muita Joulupukin virallisia joulupostilaatikkopisteitä – muun muassa Stockmannin Joulupuodissa, Kauppakeskus Kampissa ja Citycenterissä. Myös tänä vuonna voi osallistua Joulupolkuun ja seurata Joulupukin postilaatikot -tarinaa Joulupolku-reitillä sekä HCM ry:n tapahtumasivuilla ja somekanavissa. Joulupolkukartta ja pisteet julkaistaan avajaispäivän aamuna, jolloin polkua pääsee kiertämään liikkeiden aukioloaikana.

 

Useissa Joulupolku-pisteissä sekä liikkeissä kajahtaa joulunalusviikkoina Joulupukin Porokvartetin tasokkaita ja hauskoja kuoroesityksiä. Helsingin Joulunavaukseen kuuluu myös hyvän tekeminen, joka toteutetaan yhteistyössä Joulupuu-keräyksen kanssa.

 

Joulunavauksen tapahtumista ja pisteistä tiedotetaan tällä sivustolla sekä HCM-somekanavissa.

20201122_JKA2020_255_4987 kopio.jpg

Kuvat: Pekka Lähteenmäki

ihmiset kuvaavat.jpg
20201122_JKA2020_171_4744 kopio.jpg
bottom of page